Ось реальна оцінка того, де сьогодні знаходиться відеоаналітика

Jan 19, 2023
Ось реальна оцінка того, де сьогодні знаходиться відеоаналітика

Павел Крук, старший менеджер по продуктам interVision, заявляє: «Захист бізнесу стає ще завдяки відеоаналітиці, і це відмінний спосіб виділити інтегратор».

Крук додає, що розвертання відеоаналітики надає користувачеві перевірений джерело повних даних, а також підвищує точність і послідовність у вирішенні завдань спостереження.

«Посткриміналістична аналітика дає повну картину того, що вийшло в певному місці і в певний час суток, для отримання неопровержимой остаточної інформації», — говорить Крук. «Благодаря цій функціональності в системі бізнесу легше захистити себе від поганих претензій».

Нові розробки в області відеоаналітики пропонують керівникам служб безпеки підприємств нові способи застосування технологій спостереження, помімо традиційної безпеки, що робить її новим і безкоштовним активом для бізнес-аналітики. За словами Крука, в результаті управління безпекою може краще забезпечити обґрунтування витрат на модернізацію системи, довівши, що ці системи реальну окупаємість інвестицій при застосуванні в масштабах усього підприємства.

Як відеоаналітика з підтримкою II стає SaaS

Вона вказує на п'ять функцій відеоаналітики, вбудованих у провідні сучасні камери спостереження, які не тільки підвищують загальну безпеку та ситуаційну освіченість, але й можуть бути адаптовані для надання цінного джерела бізнес-аналітики. Вони є:

Розпізнавання осіб надає унікальну можливість ідентифікувати людей у режимі реального часу шляхом поєднання різних характеристик із приватними та загальнодоступними базами даних та/або списками спостереження відомих осіб.

У доповненні до присутньої йому здатності ідентифікувати розірваних преступників, прекрасним прикладом є використання розпізнавання осіб для виявлення мошенників, проникаючих в казино. З іншого боку, та сама технологія може використовуватися для виявлення крупних гравців, які вимагають уваги VIP-персон, а в розничному торговому місці вона може ідентифікувати високопоставлених покупців, які входять в універмаг.

Теплова карта вимірює та оцінює рух на зображенні та перекрашує це зображення, щоб збільшити інтенсивність руху в області. Результатом є достовірні дані, які допомагають руководству приймати ефективні бізнес-рішення. Наприклад, в розничному магазині теплова карта може використовуватися для розуміння потоку трафіку (наприклад, коли люди входять спереду, вони частіше йдуть прямо, прямо чи налево?).

Теплове картирование також можна використовувати для точного визначення областей мерчандайзинга для оптимального розміщення товарів і для аналізу того, чому покупці затримуються в одних зонах розничного заведення більше, ніж в інших. Надані дані можуть надати інформацію про управління магазином для визначення днів і часу великих обсягів покупок. В цілому, це дозволяє ритейлеру приймати обдумані рішення про продакт-плейсмент і розподіл персоналу.

Підрахунок людей буквально підраховує кількість людей, що входять або виходять із визначеної області. Він все частіше використовується в спортивних і розважальних заходах, щоб краще керувати персоналом для концесійних операцій, квиткових майданчиків, а також точок входу і виходу. Все засновано на даних в режимі реального часу, тому, якщо у вхід швидко збирається велика кількість людей, співробітники служби безпеки можуть бути негайно попереджені, щоб внести корективи на місце.

Оцінка зайнятості може визначити середню кількість присутніх людей, навіть у різний час суток. Будь то розничний магазин, відкрита концертна площадка, офісна будівля або спортивний стадіон, дані можуть допомогти організаторам заходів оптимізувати використання доступного простору, допомогти з плануванням персоналу, визначити час роботи та навіть налаштувати умови освітлення та температури. Крім того, у разі виникнення надзвичайної ситуації служба безпеки може використовувати дані для зв’язку зі службами екстреного реагування, щоб визначити найбільш підходящий відповідь.

Виявлення вторгнення служить віртуальним обмеженням, яке може обнаруживать, коли зловмисники намагаються перенести або протаранити фізичне порушення в аеропортах та інших об'єктах з великими периметрами. Ця технологія може легко і швидко визначити, пересекає чи об’єкт або людину віртуальної лінії, наприклад огороджувальну стіну, а потім повідомить персонал служби безпеки. Правильна система може попереджати безпеку операторів у режимі реального часу про підтримуючу активність, дозволяючи їм перевірити попередження, а потім виділити ресурси та негайно відреагувати.

У доповненні до своїх можливостей виявлення та здатності зменшити ложні проблеми (і пов’язані з ними витрати), обмеження може застосовуватися у багатьох складських і програмних програмах для усвідомлення персоналу, коли люди або матеріали пересекають символьні цифрові робочі зони, які можуть допомогти підтримувати відповідність.

Як задіяти більші дані для залучення додаткових потоків доходів

Обнаруження руху є важливою частиною програми відеоспостереження. Це дозволяє персоналу служби безпеки призначити зону і перевірити, входять чи люди в цю зону або наближаються до неї занадто близько. За допомогою цього додатка служба безпеки може створити зону будь-якої форми та розміру. Любий рух у вибраній області викликає попередження, а будь-який рух за межами області буде ігноровано.

В музеї, наприклад, технологія може передупередити персонал служби безпеки, якщо люди підходять занадто близько до експонату, або якщо об’єкт підймається або переміщується.

Жить на краю

Віталій Вишняк, спеціаліст з розробки системних додатків, зазначає: «У минулому відеоаналітика була дуже розкішною та дорогою частиною відеосистеми, для якої вимагалися більші процесори. Що змінилося, так це те, що VA перемістилися на саму камеру, оскільки вони стали умніше і потужніше. Тепер стало більш економічно вигідно розміщувати відеоаналітику в NVR або в камері».

«Прикордонна аналітика може забезпечити додаткові переваги, оскільки не вимагає серверного обладнання на місці; багато основних функцій можна виконувати на краю. Недостатком є те, що функції аналітики пов'язані з обладнанням камери, що затрудняє оновлення системи новими і кращими функціями аналітики», — пояснює Вишняк. «При використанні аналітики на основі серверів серверного обладнання можна значно спростити».

Що стосується прогнозної аналітики, Вишняк відзначає, що вона все ще знаходиться в стадії розробки, і галузі необхідно буде побачити набагато більше результатів, перш ніж вона зможе судити про те, наскільки добре вона працює.

Багато переваг для інтеграторів, які розширюються

Вишняк вважає, що відеоаналітика надає інтеграторам безліч можливостей і можливостей для розширення своїх власних послуг, рішень і доходів.

«Постачальники керованих послуг відеонагляду є рухомою силою, яка напряму сприяла розвитку більш якісної відеоаналітики», — говорить він. «Інтегратори, компанії з відеомоніторингу і штатні оператори безпеки грають від відеоаналітики з-за її можливості деталізувати специфіку даних».

Ця технологія скорочує час, необхідне для пошуку того, що ви знайдете, підтверджує його, дозволяє операторам отримувати повідомлення про конкретні події та може відповідати якості раннього ідентифікатора. Середи привілеїв: регулярний півмісячний доход (RMR) для системних інтеграторів і компаній відеоспостереження. За словами Вишняк, це також економія часу та засобів як для інтеграторів, так і для кінцевих користувачів.

Системні інтегратори вже продають системи відеоспостереження, що включають програмне забезпечення для управління відео (VMS) і камерами. Продаючи відеоаналітику, вони можуть збільшити продаж системи спостереження, забезпечивши собі додатковий дохід і значно підвищивши цінність і окупаемость інвестицій в систему спостереження, — відзначає Вишняк.

«Наприклад, якщо клієнт розвертає десятки камер по периметру, додавання відеоаналітики для виявлення периметра дозволить їм контролювати цей периметр 24 години в сутки, 7 днів на тиждень — тому, що людям було б важко контролювати з тією ж ступенем ефективності», — говорить він.

Ще один приклад, на який вказує Вишняк, може використовувати відеоаналітику для пропозиції «програмне забезпечення як послуга» (SaaS), яке дозволяє компаніям, що надають віддалену охорону, отримувати точні послуги автоматичного виявлення в режимі реального часу на віддалених об’єктах з негайною перевіркою відео. . Розширені пропозиції щодо захисту периметра та не збільшують персонал, компанії, що займаються віддаленою охороною, можуть отримувати щомісячний потік доходів за допомогою моделі виставлення рахунків з оплатою за фактом використання.

Про те, що відеоаналітика допомагає інтеграторам, говорить Вишняк про традиційні расові продажі.

Раніше підрядники по установці системи безпеки продавали рішення для відеоспостереження, камери та обладнання і, можливо, раз в рік зверталися за підтримкою та обслуговуванням. Отже, я перейшов до наступного завдання, якщо наказую не розширювати та не модернізувати систему.

« З допомогою аналітики та інтеграторів можуть робити й інші речі; вони можуть використовувати інформацію, зібрану за допомогою аналітики, і створювати створювані інформаційні панелі для своїх клієнтів відповідно до їх конкретних потреб і цілей», — пояснює Вишняк. «Інкаст Наступним огічним кроком буде проникнення в сферу бізнес-аналітики».

Вишняк продовжив: «З точки зору апаратного забезпечення багато людей можуть змінити камери, але деякі можуть допомогти клієнтам вирішити свої проблеми за допомогою аналітики. Це післяплатна послуга, яку вони можуть надати в мережеву систему для RMR».

реальний інструмент бізнес-аналітики

Для більшості клієнтів Вишняк Вишняк Вишняк пропонує близько 90% всього відео, яке ніхто не бачив і не дивився. «Це записують на слухавку, якщо слухають, то записують на відео і слухають. Вони їдять багато музики, щоб використовувати відео лише 10% слухачів».

Коли можна дивитися відео, для чого це може бути? «Якщо я все рівно збираюся це зафіксувати і перетворити в корисну інформацію, значить, я не потратив.

Наприклад, у сфері розничної торгівлі відео, яке значною мірою було снято для предотвращения кражи или залучення до відповідальності, тепер також можна використовувати для більш точного визначення того, коли саме магазин є завантаженим і в якихось відділах. «Якщо менеджер магазину зауважує, що покупці зазвичай урізають не третій прохід, вони ентузіазм Тепер захоплене відео можна використовувати як інструмент бізнес-аналітики», — пояснює він.

«Крім моніторингу, аналітик може порівнювати важливі бізнес-дані. Інфракрасні камери можуть відстежувати точки доступу клієнтів, дані спостереження можуть бути інтегровані з системами торгових точок [POS] для спостереження за тенденціями продажів, а збір даних дозволяє проводити прогнозний аналіз, який може попередити загрози та попередити персонал про розвиток ризиків ще до їх появи. Бізнес-аналітика, вбудована в технології безпеки, пропонує неймовірні можливості зростання для майбутнього написати ».

Прийміть зміни

Так, як інтегратори, погано знайомі з відеоаналітикою, можуть масштабувати кривуq кривуq ° навчання, необорес д будь-що І що вони можуть або повинні очікувати від інших партнерів-виробників у плане підтримки, що їм допоможе?

Вишняк зазначає, що « з відеоаналітикою дійсно потрібно вчитися. Технологія розроблена з таким зображенням, щоб можна було виділити депутатів, — говорить он. «Він був збільшений до такої ступені, що ви просто встановлюєте флажки того, що ви хочете, щоб алгоритм виявили, і малюєте область для виявлення. Виробники повинні дуже уважно прислухатися до системних інтеграторам, оскільки саме вони напряму взаємодіють з кінцевими користувачами і вирішують усі їх проблеми».

Існує багато нових можливостей для потоків доходів, які інтеграторам необхідно використовувати.

Традиційно попит визначається кінцевими користувачами, і це переводить інтеграторів у реактивний режим, а це означає, що вони повинні вивчати щось нове для цього облікового запису. «Я говорю: «Прийміть зміни», тому що це продовжуватиметься. Відеоаналітика нікуди не поділася. Інтегратори повинні мати можливість покладатися на свого виробника як джерело інформації № 1 для запуску та роботи з новою системою. Інтеграторам потрібно буде брати активнішу участь у цьому, оскільки ми бачимо, що ця зміна наближається до галузі».

Вишняк запевняє, що поки інтегратори розуміють обмеження аналітики і камери, а також те, як розташувати камеру для роботи за призначенням, у них все буде добре.

«Іноді у людей надто багато очікувань. Вони хочуть виявити щось настільки маленьке, що ви ледве можете побачити його на екрані. Усі мають бути на одній хвилі, тобто знати, що це працює тільки в цих умовах або за такого освітлення», — заявляє він.

Те саме і з відеоаналітикою, продовжує Вишняк. Технологія добре працює в умовах хорошого освітлення, і поки установник знає, що робить, все гаразд.

Еволюція продовжується

Управління безпекою, як і раніше, перебуває під сильним тиском з боку вищого керівництва, щоб обґрунтувати, як їхні дії, дії та гроші, які вони витрачають на системи фізичної безпеки, підвищують цінність підприємства. Справді, розрахунок окупності систем фізичної безпеки, окрім того, що вони розглядаються як засіб забезпечення безпеки та нематеріальних активів зниження ризиків та запобігання злочинності, є давньою проблемою.

Але все змінюється, вважає вона, оскільки рішення для відеоспостереження продовжують розвиватися швидкими темпами завдяки новим досягненням у галузі технологій обробки зображень та розширеної аналітики.

2022 запам'ятається як рік індустрії електронної безпеки;

На стадіонах, у роздрібній торгівлі, на великих підприємствах, у критичній інфраструктурі та охороні здоров'я використання даних, отриманих від систем відеоспостереження, стає джерелом цінної бізнес-аналітики. В результаті відеоспостереження використовується більш стратегічно і свідчить про його зростаючу роль і цінність як бізнес-інструмент на рівні підприємства.

За словами Вишняк, основними цілями корпоративної безпеки є пом'якшення загроз, мінімізація потенційних втрат та зобов'язань, підтримання сильного іміджу бренду та забезпечення безпеки працівників, активів та майна.

"Відеоаналітика продовжує розвиватися як потужний інструмент спостереження для забезпечення безпеки підприємства, що дозволяє виявляти та усувати потенційні загрози - часто до того, як події відбудуться", - пояснює вона. «Загалом, відеоаналітика дозволяє фахівцям з безпеки виявляти інциденти, що насуваються, і інциденти в режимі реального часу, щоб краще захистити свої об'єкти».